måndag 12 januari 2009

Ferrari F1 2009


God fortsättning racingfans! Idag presenterar Ferrari sin bil för 2009 års Formel 1 säsong. Ferrari är först ut av de tio (med frågetecken för fd Honda) att visa sin nya bil. Inför årets säsong är det många nya regeländringar Formel 1, inte minst vad gäller bilarnas aerodynamik. Dessa regeländringar har flera syften men främst handlar det om att minska stallens kostnader samt att minska bilarnas grepp och på så sätt uppmuntra omkörningar och få bättre och mer sevärda race.

Det har spekulerats en hel del i medierna om hur fula årets bilar kommer att bli med sina stora framvingar och små bakvingar. Men Ferrari har lyckats tycker jag. Jag tycker bilen är riktigt snygg. Den ser vass ut. Men när är en Ferrari inte vacker? Hur bilen går på banan återstår att se men det är ingen vild gissning att de röda bilarna från Maranello är med i toppen i år igen. På tal om tjusiga Ferrari F1-modeller så tänkte jag snart skriva om den kanske vackraste av dem alla - Ferrari F1 640 från 1989.

4 kommentarer:

Anonym sa...

kul att se att monzabloggen är tillbaka i etern på en dag som denna!

håller med, visst ser den helt ok ut. med tanke på vad man fruktade.. men klart, den bakvingen är ju si så där. men med färgerna verkar de ha lyckats riktigt bra till i år. och den där nosen och slicksen ger den en riktigt aggressivt ton.

presentationer av de nya bilarna är utan tvivel något av det bästa under hela säsongen!

Jonas Bengtsson sa...

Jag håller med dig. Slicksen gör bilen riktigt uppkäftig. Det är skönt att de är tillbaka. Racerbilar skall ha slicks!

Anonym sa...

JAg tycker bilen ser helt mongo ut, men liten bakvinge och stor framvinge är korrekt om man ser till de klassiska principerna om propertion så det handlar antagligen bara om att vänja sig. JB - kan du inte blogga ut vilka regler som gäller för en F1-bil för denna säsongen?

Jonas Bengtsson sa...

En genomgång av de nya reglerna kommer på Monzabloggen! Nya regler brukar ju betyda lite omkastningar i resultatlistorna då de stora teamen inte alltid kan luta sig mot gamla segrar. Det blir intressant. Men jag tycker Ferrarin är snygg!